Auto kopen

Heb je tips voor deze pagina gebruik dan het contactformulier.

Kijk voor veel aanbod van gebruikte auto’s op finn, de marktplaats van Noorwegen. Maar er zijn nog veel meer sites met aanbod van voertuigen zoals

Lening.

Tip! Als je en auto koopt in Noorwegen en dan met name van een particulier, controleer dan over de lening (heftelser) op de auto is afgelost. Een auto kan namelijk een onderpand zijn van een lening en als je de auto koopt dan gaat de restschuld mee naar de nieuwe eigenaar. Bij aanbiedingssite finn kun je dat met een link in de advertentie controleren. Of kijk hier.

Prijs berekenen.

Wil je weten wat de prijs van een auto zou moeten zijn dan kan je dat hier controleren.

Zelf invoeren.

Ga je zelf een auto invoeren, neem je bijvoorbeeld je eigen auto mee, dan zul je diverse belastingen moeten betalen. Soms is het schrikken dat je méér belasting moet betalen dan de auto in Nederland waard is. Maar het kan ook lonend zijn, tenslotte moet je in Noorwegen anders ook weer een auto aanschaffen. Klik hier om op de site van de Noorse douane (Toll) de belastingen te berekenen.

Koopcontract.

Voor de aanschaf wordt een koopcontract opgemaakt. Klik hier voor een voorbeeld bij de Naf.

Koud.

het kan in Noorwegen flink koud zijn. Dan kan je ‘s nachts natuurlijk je auto in een verwarmde garage stallen zodat hij ‘s morgens makkelijk start. Maar als je die luxe niet tot je beschikking hebt dan is een motor en autoverwarmer geen overbodige luxe. Klik hier voor informatie van Defa.