Nieuws

Berg Watches

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Horloges uit Noorwegen

Paal Friele Grung, 25 jaar oud en wonend in Bergen aan de Noorse kust, studeerde fashion management in New York en business administration in  Bergen en Oslo. In 2014 startte Paal Friele Grung samen met anderen de LustBox, een accessoirebox voor mannen.  Gedurende die periode ontstond het idee voor een eigen horlogelijn.


In Juli 2016 werd zijn parttimejob gestaakt en stortte hij zich vol op het design en de ontwikkeling van zijwegen horlogelij. Zo’n 4 maanden besteedde hij aan het ontwerp en het vinden van de juiste leveranciers om een hoge kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarna duurde het nog zo’n 5 maanden voor de eerste prototypes klaar waren. Via fundraising bij Kickstarter haalde de startup in horloges een bedrag binnen van bijna 6x het gewenste doel. Berg watches werd een feit.

Bijzonder aan het horloge is de band die gemaakt is van zalm leder.  De Zalm is afkomstig van de Faroe Islands en wordt daarna verscheept naar IJsland waar het wordt verwerkt in een unieke looierij. En nee, het ruikt niet naar vis. Zalm leder is duurzamer dan regulier leer.

Meer informatie via bergwatches.com

Comments are closed.