Nieuws

Boek : Jan #Bommerson – Verhalen van een zonderbare reis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

NOORS
VERHALEN VAN EEN ZONDERBARE REIS
jan-bommerson-noors-omslagbJan Bommerson reist in de zomer van 1979 met zijn gloednieuwe Citroën Acadiane naar de Noordkaap in Noorwegen en weer terug. Hij legt in totaal ruim negenduizend kilometer af. Zijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar de onderneming lijkt op een totale mislukking uit te draaien.
Verveling! Ergernis! Kille woede!
Dan geeft hij een lift aan twee Samische meisjes. Hij belandt in een protestkamp van Samen tegen de aanleg van een grote stuwdam. Dankzij de enerverende dagen in dat kamp kan hij op een onwaarschijnlijk geslaagde reis terugkijken. Maar het scheelde niet veel…
In 2016 schrijft hij het verhaal over wat zo’n lange reis, die iemand in zijn eentje onderneemt, in een mens teweeg kan brengen. Het gaat over verwachtingen, teleurstellingen en euforie, over domme pech en gelukkig toeval.
Jan Bommerson (1950) was docent Nederlands, trad op als cabaretier met ‘Jank’ en ‘Martin, Ton en Bommerson’ en als presentator van theater- en smartlappenavonden. Hij publiceerde gedichten en won er in Nederland en België prijzen mee. Hij reist graag naar noordelijke streken, fotografeert er en schrijft erover.

De presentatie van het boek vindt plaats op 25 september a.s. om 15:00 uur.
Galerie StudioH200
Bloemsingel 200
9712KZ GRONINGEN

Er zal gesproken worden door de heer Roel Sluiter, burgemeester van Harlingen.

NOORS – verhalen van een zonderbare reis’, een uitgave van Uitgeverij Sylfaen.
Informatie: www.janbommerson.nl en https://uitgeverij-sylfaen.nl/reisverhalen/

september 2016 / 112 pagina’s / ISBN 978-94-91154-06-5

Comments are closed.