Nieuws

Droomstart voor de nieuwe Fjord Line-cruiseferry MS Stavangerfjord naar Fjord Noorwegen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De eerste vaart van het Deense Hirtshals naar Stavanger en Bergen markeerde afgelopen zondagavond bij prachtig zomerweer het begin van de reguliere lijndienst van de nieuwe cruiseferry MS Stavangerfjord van de Noorse rederij Fjord Line. Rond de 1.000 gasten waren bij de eerste afvaart aan boord van het 170 meter lange nieuwe schip, dat dankzij de exclusieve aardgasaandrijving als de modernste en meest milieuvriendelijke ferry ter wereld geroemd wordt. Deze geavanceerde, wereldwijd unieke techniek was de reden dat de indienstneming tweemaal eerder uitgesteld moest worden.
Droomstart MS Stavangerfjord2
De MS Stavangerfjord vaart op de lijn Hirtshals-Stavanger-Bergen samen met de bekende MS Bergensfjord als een soort natuurlijk verlengstuk van de Hurtigruten richting zuiden. Op het tweede traject van Hirtshals naar Langesund verbinden de schepen Denemarken met Telemark, Noorwegens bosrijke vakantieregio, die zich van de Scherenkust tot het Hooggebergte uitstrekt. Tot de vele voorzieningen aan boord van de nieuwe MS Stavangerfjord behoren onder meer zeven verschillende restaurants, een dagelijks avondprogramma vol show en entertainment, en tal van belevenissen voor gezinnen met kinderen. De schepen van Hirtshals naar Stavanger en/of Bergen vertrekken met onmiddellijk ingang dagelijks om 21:00 uur in Denemarken, naar Langesund in Telemark afhankelijk van de weekdag om 07:30 uur of 09:00 uur. Na de indienstneming in 2014 van de nieuwe MS Bergensfjord, die momenteel nog in aanbouw is, zullen de dienstregelingen op alle dagen van de week hetzelfde zijn.Feiten over Fjord Line
De moderne Noorse rederij Fjord Line biedt schepen tussen Denemarken en Noorwegen.

Vanaf zondag 14 juli 2013 vaart de MS Stavangerfjord als eerste van twee nieuwe cruiseferry’s op de lijnen Hirtshals-Stavanger-Bergen en Hirtshals-Langesund. Op de werf van Bergen Group Fossen wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een tweede, soortgelijk schip met de naam MS Bergensfjord. Zodra beide schepen in 2014 in bedrijf zijn, biedt Fjord Line dagelijkse regelmatige dienstregelingen in alle richtingen. De MS Bergensfjord in haar huidige vorm vaart tot het einde van het jaar op de trajecten Hirtshals-Stavanger en Hirtshals-Langesund. Daarna wordt het schip omgebouwd en vanaf mei 2014 ingezet op de nieuwe lijn tussen het Zweedse Strömstad en Sandefjord in Noorwegen. In het zomerseizoen vaart daarnaast de Fjord Line-catamaran HSC Fjord Cat op de expreslijn tussen Hirtshals en Kristiansand.

Naast passagiers en hun voertuigen vervoert Fjord Line ook vracht in de vorm van bedrijfsvoertuigen voor de meest uiteenlopende goederen en diensten, afkomstig van de Cargo-afdelingen in Denemarken en Noorwegen. Fjord Line werd in 1993 opgericht. De rederij heeft 245 medewerkers, waarvan 85 in de landorganisaties in Bergen, Stavanger, Egersund, Kristiansand en Hirtshals werkzaam zijn. Op jaarbasis werken 160 medewerkers op zee. In het zomerseizoen wordt het personeel aangevuld met ongeveer 80 personen. In 2014 wordt de personeelscapaciteit tot ongeveer 510 personen verhoogd. Fjord Line maakt gebruik van een aan de beurs in Oslo genoteerde obligatielening en de rederij plant een reguliere beursnotering. De managing director van Fjord Line is sinds 2007 Ingvald Fardal.

Voor meer informatie en boekingen: www.fjordline.com

Write A Comment