Huisdier meenemen

Regels voor het meenemen van honden, katten en fretten naar Noorwegen

Voor alle EU-landen (m.u.v. Zweden,  UK en Ierland) geldt het volgende:

– Het dier moet in het bezit zijn van een blauw Europeesch paspoort. Hierin dient de naam van de eigenaar opgenomen te zijn en een beschrijving van het dier.

– Het dier moet een microchip of oormerk hebben.

– In het paspoort dient een inentingsbewijs tegen rabies opgenomen te zijn, samen met inlichtingen dat de bloedtest een goedgekeurde waarde heeft. De bloedtest moet op z’n vroegst 120 dagen na de rabiesvaccinatie worden afgenomen, en op z’n laatst de dag dat de vaccinatie verloopt. Het bloed moet door een erkend laboratorium onderzocht worden. De bloedtest hoeft maar één keer te worden uitgevoerd maar dan moet de hond of kat wel elke keer binnen de aan de vaccinatie verbonden geldigheidstermijn worden ingeënt tegen rabiës.

– Verder dient het dier in de loop van 10 dagen voor vertrek een behandeling tegen lintworm te krijgen. Indien het verblijf in Noorwegen langer duurt dan zeven dagen, dient de behandeling in dit land herhaald te worden.  Beide behandelingen dienen door een dierenarts te worden uitgevoerd en bijgeschreven in het paspoort.

Goedgekeurd laboratorium voor bloedtest:Central Institute for Animal Disease Control (CIDC) Lelystad
P.O. Box 2004
NL- 8203 AA Lelystad
Tel / Fax: 00 31 320 238 800/ 238 658
E-mail: hans.kramps@wur.nl
Controle bij de grensovergang:

U dient zich met uw huisdier en de benodigde documenten te melden bij de douane voor controle. Het is niet noodzakelijk om u vooraf aan te melden.

Voor meer informatie:  Norwegian Food Safety Authority