Reizen

Slapen in een sneeuwhotel in Kirkenes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Altijd al eens gedroomd om in een iglo te slapen in een lekkere warme slaapzak? In het plaatsje Kirkenes, gelegen in het Arctische gebied aan de Barentszzee en aan de landsgrenzen met Finland en Rusland, kan het! Op ruim vijf kilometer van Kirkenes vind je namelijk een prachtige en unieke ervaring, het iconische sneeuwhotel. Gelegen aan de Langfjorden en in het Arctische gebied een ideale plek om het Noorderlicht in het winter seizoen te ervaren. En geniet van de middernacht zon in de Zomer.

Sneeuwhotel Kirkenes
Nevra Arts, Snowhotel Kirkenes

Een unieke ervaring, gelegen midden in de Noorse natuur dichtbij de bergen, het fjord en de toendra, om te overnachten in dit sneeuwhotel!

Overnachten bij -4 in het sneeuwhotel

Het sneeuwhotel in Kirkenes wordt elke Noorse Winter opgebouwd en beschikt over ruim 20 kamers met unieke handgemaakte schilderingen en sculpturen. Elk jaar duurt het zo’n drie weken om het hotel op te bouwen. Bij het inchecken krijg je een warme slaapzak en deze heb je nodig ook met een gemiddelde temperatuur binnen van zo’n -4 graden.

Sneeuwhotel Kirkenes
Maxime Poitier, Snow Hotel Kirkenes

Daarnaast ontvang je instructies hoe de nacht goed door te brengen. Een optimale nachtrust zal je niet hebben, maar het is een geweldige ervaring die je van je leven niet mee zal vergeten. Toiletten en douches zijn te vinden in het hoofdgebouw op loofafstand van het sneeuwhotel. Om de ervaring compleet te maken is er zelfs een ijsbar aanwezig!

Sneeuwhotel Kirkenes
Tom Lasse Nilsen, Snowhotel Kirkenes

Het sneeuwhotel beschikt ook over een sauna, gelegen bij het hoofdgebouw. Heerlijk om even bij te komen van de ijskoude nacht. Wil je wél de ervaring meepakken maar niet overnachten in de vrieskou? Naast het sneeuwhotel liggen tien comfortabele hutten die nagenoeg jaarrond te betrekken zijn. Daarnaast zijn er verschillende restaurants aanwezig waar je kan genieten van lokale specialiteiten, zoals rendier.

Ijsbar Sneeuwhotel Kirkenes
Chris Mitte, Snow Hotel Kirkenes

Activiteiten in Kirkenes? Vang de Noorse koningskrab!

Kirkenes is veel meer dan alleen het sneeuwhotel. Zo wordt Kirkenes ook wel de koning krab hoofdstad ter wereld genoemd. Vanuit het sneeuwhotel heb je de mogelijkheid om deze reusachtige krabben tijdens een  trip te vangen. Daarnaast wordt door de gids verteld waarom deze krabben zo belangrijk zijn voor de regio.

King Crab Kirkenes
Chris Mitte, Snowhotel Kirkenes

Aan het einde van de trip ga je terug naar een lokaal restaurant waar je vers gevangen koningskrab wordt klaargemaakt en geserveerd. Een aanrader om deze Noorse specialiteit te proberen en te genieten van het prachtige Noorse landschap.

Hondenslee Husky Kirkenes
Snow Hotel Kirkenes

In Kirkenes wonen weinig mensen en komt de natuurliefhebber aan zijn trekken. Prachtige, rauwe en diverse Arctische landschappen. Gekenmerkt door toendra’s, bergen, naaldbossen en duizenden meren. De regio rondom Kirkenes kent jaarlijks strenge winters met veel sneeuw en koude temperaturen. Perfecte omstandigheden voor activiteiten als een sneeuwscooter tocht, een tocht met de honden slee, skiën en ijsvissen! Dichtbij het hotel vind je een hysky boerderij met een kleine 200 huskies. Daarnaast zijn er tal van hikes te doen in het prachtige Noorse berglandschap.

Maxime Poitier, Snowhotel Kirkenes

De zomer in Kirkenes

Zelfs wanneer de sneeuw weg is, is het goed vertoeven in het Noorden van Noorwegen. Er is genoeg te ontdekken en te doen. In de Noorse Lente staan de bloemen prachtig in bloei. De Noorse middernacht zon schijnt nagenoeg de gehele dag en nacht, heerlijk om even op te laden na de donkere winter. Je ervaart de zomer pas echt op de top van een berg in de omgeving waar je kan genieten van fris schoon bergwater. De beste activiteiten in de zomer zijn wandelen, vissen en het doen van een boottocht op de Barentszzee,

In de Lente en Zomermaanden, wanneer het sneeuwhotel gesmolten is, kan je overnachten in één van de prachtige hutten. Met een beetje geluk zie je rendieren grazen vanuit je hut. Geniet in het heerlijke restaurant van Noorse specialiteiten, met uitzicht op het Kirkenes fjord.

Hoe kom je in Kirkenes?

Kirkenes ligt in het Noorden van Noorwegen aan de grens met Finland en Rusland. Hoe kom je er? Het vliegveld van Kirkenes (Høybuktmoen) ligt op 15 kilometer van het centrum gelegen aan de E6. Er is een busdienst die afgestemd is op de vluchten van en naar Oslo die je in 30 minuten in het centrum van Kirkenes brengt. Dagelijks gaan er diverse vluchten van en naar Oslo, met een reistijd van zo’n 2 uur en 5 minuten. Vanuit Kirkenes kan je je reis vervolgen per vliegtuig naar o.a. Tromsø.

Sneeuwhotel Kirkenes
Kirkenes Snow Hotel

Een veelgebruikte reismethode is met de “Hurtigruten” boot. Deze arriveert dagelijks in Kirkenes. De boot vertrekt vanuit Bergen dagelijks rond 20:00 in de Zomer en om 22:30 in de Wintermaanden. Het duurt ongeveer een dag of 6 om van Bergen naar Kirkenes te komen. Ga je met de auto naar Noorwegen? Het is een hele tocht maar het is mogelijk om per auto, camper of caravan in Kirkenes te komen. De afstand vanuit Oslo bedraagt 2.480 kilometer. Je kan ook via Zweden en Finland per auto reizen.

Comments are closed.