Cultuur

Kråkenes vuurtoren, een unieke ervaring aan de Noorse kust

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gelegen in het Westelijk fjordengebied in Noorwegen tussen Bergen en Alesund vind je de pittoreske Kråkenes vuurtoren. Een geweldige ervaring om vanuit de Kråkenes vuurtoren de ruige oceaan en de zonsondergang te ervaren. Dit in combinatie met een prachtige omgeving en ontspanning maakt overnachten in de Kråkenes vuurtoren een ware beleving.

Geniet van de kracht van de natuur in de Kråkenes vuurtoren

De Kråkenes vuurtoren is gebouwd in 1906 en is gelegen op een klif met de Noordzee als directe buurman. De vuurtoren heeft geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de vuurtoren vatte de vuurtoren namelijk vlam na een bombardement. In 1950, vlak na de oorlog, is de Kråkenes vuurtoren herbouwd. De laatste echte vuurtoren bewoner dateert van 1991!

Kråkenes vuurtorenDe vuurtoren staat met name bekend om het Noorse weer. De storm vanuit het Westen bereikt dit Westelijke gedeelte van Noorwegen geregeld hard. Dit resulteert in een sterke wind en hoge golven. De vuurtoren bevindt zich 40 meter boven de zeespiegel. Op een kalme dag lijken de golfen dan ook ver weg! Maar wanneer de storm oplaait kletsen de golven tegen de klif aan en wordt de Kråkenes vuurtoren door het zoute water geneveld. De sterkst gemeten wind dateert van 2016 en wordt ook wel de storm “Tor” genoemd. In een periode van 10 minuten tijd is destijds een gemidelde van 48,9 meter per seconde gemeten.

Ervaar het leven van een Noorse vuurtoren bewoner

In 1997 is er in de vuurtoren een café geopend en hiermee kwam het leven terug in deze prachtige vuurtoren. Vandaag de dag is de Kråkenes vuurtoren voorzien van kamer faciliteiten waar toeristen voor een korte of lange periode kunnen verblijven. De vuurtoren beschikt over twee tweepersoonskamers, een kamer voor drie personen en een kamer voor 4 personen, uitermate geschikt voor een gezin. Een overnachting in de vuurtoren is een ware ervaring en erg populair. Helemaal als je eens wil ervaren hoe de Noren hier eerder leefden en niet te vergeten de kracht van de natuur.
Kråkenes vuurtoren
 
Het hoofdgebouw beschikt over een suite dat de gehele boven verdieping bestrijkt. Hier heb je je eigen slaapkamer, woonkamer, eetkamer en badkamer met toegang tot de vuurtoren. Een overnachting hier doet je het echte leven als vuurtoren bewoner ervaren. De suite wordt ook wel “Stormkamer” genoemd. Vandaag de dag worden de faciliteiten gerund door Ytre Nordfjord Turlag, lid van de Noorwegen Trekking Associatie (DNT).
 

Kråkenes vuurtorenWat is er te doen in de omgeving van de Kråkenes vuurtoren?

In de nabije omgeving van de vuurtoren is meer dan genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld naar Refvik strand. Hier vind je Kannesteinen. Een gesteente dat duizenden jaren geleden gevormd is door de golven. Hou je van surfen? Neem dan een kijkje bij het strand van Hoddevik. Of bezoek andere vuurtorens in de buurt zoals Hendanes, Skongenes en Ulvesund.
 
Kannesteinen
Kulturminne i Sogn og Fjordane
Bezoek het meest Westelijk gelegen punt van Noorwegen, Vestkapp. Of ga naar Stryn en ervaar gletsjers, watervallen en neem de Loen lift. Deze brengt je naar een hoogte van zo’n 1.000 meters in vijf minuten vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de fjorden.

Comments are closed.