Informatie

Lekker ijs!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ben je op vakantie in Noorwegen en in de buurt van het Sognefjord? In 2004 zijn Laurien Geerse en Guus Morel naar Noorwegen geëmigreerd. Nu runnen zij een biologische boerderij aan het Sognefjord, Almgard genaamd.

Guus heeft een HBO opleiding bos- en natuurbeheer en een deeltijdopleiding biologisch dynamische landbouw gevolgd.  Hij is nu voornamelijk verantwoordelijk voor de landbouw, de veeteelt, de imkerij en de markten.

Laurien heeft een HBO opleiding verpleegkunde en een opleiding voor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige gevolgd. Nu is zij voornamelijk verantwoordelijk voor de zorgtak, de ijsproductie en de gasten, want naast lekker ijs eten kun je ook bij heen overnachten in één van de accomodaties.

In een kleine productieruimte onder het huis verwerken ze hun boerderijproducten tot heerlijk ijs. Ze gebruiken zoveel mogelijk eigen eieren, melk, room, yoghurt en vruchten en produceren roomijs, sorbet en yoghurtijs. Veel van de eigen frambozen en bessen en plukken ze boven op de berg. In 2009 wonnen ze hoofdprijs met hun lekkere ijs in een provinciale wedstrijd. Dus is het mooi weer in Noorwegen en heb je zin in biologisch ijs? Breng dan een bezoek aan Almgard!

Kijk op de website van Almgard voor alles over dit mooie bedrijf. Op de pagina in bedrijf vind je informatie over Nederlanders met een bedrijf in Noorwegen. Ook Almgard staat daar bij.

 

 

Comments are closed.