Informatie

Möllers pure levertraan uit Noorwegen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Möllers levertraan

Pure Noorse Levertraan Met frisse smaak :   Nieuw in Nederland
Velen van u kennen de levertraan van vroeger. Toen had levertraan een onprettige smaak en was vaak van wisselende kwaliteit.
Van de diepe, schone en koude wateren rond de Lofoten in Noorwegen, brengt Möller’s u een pure levertraan met een frisse smaak. Deze levertraan is van nature rijk aan vitamine A, vitamine D en omega-3 vetzuren DHA en EPA.

Expertise sinds 1854

Vanuit de overtuiging dat een gezond leven begint met goede voeding, richtte Peter Möller in 1854 het merk Möller’s op. Hij was overtuigd van de belangrijke voordelen van levertraan voor de gezondheid.

Natuurlijk en gezond

Möller’s levertraan is een rijke en natuurlijke bron van omega-3 vetzuren DHA en EPA en vitamine A en D.

Omega 3-vetzuren DHA en EPA zijn van belang in elke fase van ons leven ( jong, oud, zwanger, ongeboren vrucht).

Deze vetzuren kunnen, net als de meeste vitaminen, niet door het lichaam zelf worden gemaakt. Je krijgt ze binnen door het eten van vette vis. Houd je niet van vis of lukt het niet om voldoende vis per week te eten, dan is het raadzaam om het aan te vullen met een voedingssupplement.

Vitamine D, ook wel de zonvitamine genoemd, is een vitamine waar sommigen van ons een aanvulling op de voeding voor kunnen gebruiken. Zo wordt voor zwangere vrouwen, kinderen tot 4 jaar, mensen met een donkere huidskleur, ouderen en mensen die weinig buiten komen (minder dan 1 kwartier per dag) suppletie van vitamine D aanbevolen.

Pure Noorse kwaliteit

Möller’s levertraan wordt gemaakt van wilde 100% Arctische kabeljauw uit de schone, streng gereguleerde wateren van de Lofoten in Noorwegen.

De levertraanolie wordt in haar natuurlijke vorm (triglyceride) gehouden. De levertraanolie ondergaat een mild (zonder het gebruik van chemicaliën) maar effectief productie- en zuiveringsproces.

Strikte kwaliteitscontroles

De productie, zuivering en strenge controles van alle producten worden in onze eigen fabriek in Noorwegen gedaan. Möller’s producten worden ook regelmatig door onafhankelijke laboratoria getest op versheid en zuiverheid. Ze zijn vrij van detecteerbare gehalten van kwik, cadmium, lood, PCB’s en 28 andere verontreinigende stoffen.

Duurzame vangst

Möller’s is gecertificeerd door Friend of the Sea, voor haar duurzame vangst en verwerking van de wilde Arctische kabeljauw in de Lofoten. Möller’s levertraan wordt gewonnen zonder gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) of groeihormonen en met respect voor de waterkwaliteit en de leefgebieden van de vissen. Op onze website www.mollersomega3.nl kunt u een film bekijken over de productie van Möller’s levertraan.

Gesteund door onderzoek
De gunstige invloed van Möller’s levertraan op de gezondheid wordt ondersteund door goed gedocumenteerde onderzoeken.

Möller’s levertraan is een unieke combinatie van natuurlijke omega-3 van wilde Arctische kabeljauw en vitamine A, D en E. Een dagelijkse dosering van 5 ml (1 dessertlepel) geeft je de ruime hoeveelheid van 600 mg DHA en 400 mg EPA omega-3 vetzuren en omvat je dagelijkse behoefte aan vitamine D.

  • De omega-3 vetzuren EPA en DHA van vis hebben een gunstige invloed op het hart*, de hersenen** en het gezichtsvermogen**. Vooral voor zwangere vrouwen en kinderen is het van belang dat ze voldoende van het vetzuur DHA binnen krijgen. DHA is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen***
  • Vitamine D ondersteunt een gezonde weerstand en het behoud van sterke botten en tanden.
  • Vitamine A heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en het gezichtsvermogen.
  • Vitamine E is een anti-oxidant en beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen.

Möller’s levertraan is verkrijgbaar in de smaken: citroen en tutti frutti.

Möller’s levertraan citroen wordt geadviseerd voor volwassen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen vanaf 6 maanden oud.

De levertraan met de Tutti Frutti smaak wordt geadviseerd voor kinderen vanaf 3 jaar.

 *1 Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA

*2 Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA

*3 Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA door de moeder, naast de aanbevolen dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA

 

Write A Comment