Nieuws

MS Stavangerfjord van Fjordline

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Eerste afvaart van MS Stavangerfjord uitgesteld

image001De eerste afvaart van MS Stavangerfjord, de eerste van de twee nieuwe cruiseferry’s van Fjord Line, is drie weken uitgesteld. De vertraging is het gevolg van de installatie en het testen van de motoren en andere technische uitrusting dat langer duurt dan verwacht. De eerste afvaart vanaf Bergen is nu gepland op vrijdag 21 juni.
MS Stavangerfjord is de eerste van de twee grote moderne cruiseferry’s gebouwd voor Fjord Line door Bergen Group Fosen. De eerste reguliere vertrek van ‘s werelds meest milieuvriendelijke cruiseferry was gepland voor woensdag 29 mei vanaf Bergen. Fjord Line heeft nu vernomen dat de werf niet in staat zal zijn om het schip te voltooien voor die datum.

“We hebben de meest technisch geavanceerde apparatuur besteld dat er beschikbaar is en moeten accepteren dat de scheepswerf meer tijd nodig heeft om dit te installeren en volledig te testen”, aldus CEO Ingvald Fardal. Hij betreurt de vertraging en de gevolgen die dit zal hebben voor reizigers  die een overtocht hebben geboekt met de MS Stavangerfjord tussen 29 mei tot 20 juni.

De MS Stavangerfjord gaat in dienst op vrijdag 21 juni,  en zal de route tussen Hirtshals, Stavanger en Bergen, en de route tussen Hirtshals en Langesund delen met de huidige MS Bergensfjord, die momenteel tussen Hirtshals en West-Noorwegen vaart. Als gevolg van het uitstel, worden reizigers die het nieuwe schip geboekt hebben op de routes van Bergen, Stavanger of Hirtshals in de periode 29 mei – 20 juni gecontacteerd. Zij krijgen plaats aangeboden op de MS Bergensfjord. Reizigers vertrekkend vanaf Langesund krijgen plaats aangeboden op HSC Fjord Cat die vanaf donderdag 16 mei dagelijks zal varen tussen Hirtshals en Kristiansand.

Vanaf vrijdag 21 juni, zal Fjord Line met twee schepen in staat zijn om dagelijkse afvaarten vanuit Risavika in Stavanger, Langesund en Hirtshals, en drie afvaarten per week vanaf Bergen aan te bieden.

Momenteel werken ze bij Bergen Group Fosen ook aan de tweede nieuwe cruiseferry. Dit schip, ook genaamd MS Bergensfjord, is identiek aan de MS Stavangerfjord en zal de huidige MS Bergensfjord vervangen. Met deze twee nieuwe schepen zal Fjord Line dagelijkse afvaarten van alle vier de havens gaan aanbieden: Hirtshals – Stavanger – Bergen en Hirtshals – Langesund.

Feiten over Fjord Line
Fjord Line is een moderne Noorse rederij, die veilig en comfortabel transport tussen Noorwegen en het Europese vasteland biedt. De rederij exploiteert de ferry MS „Bergensfjord“, die het hele jaar door tussen het Deense Hirtshals en Stavanger en Bergen in Noorwegen vaart. Daarnaast is er met de catamaran HSC „Fjord Cat“ in de zomermaanden tevens een snelle verbinding tussen Hirtshals en Kristiansand in Noorwegen. Naast het passagiersverkeer biedt Fjord Line uitstekende vrachtcapaciteiten voor commerciële voertuigen en de meest uiteenlopende goederen. Het vrachtverkeer wordt afgehandeld door Fjord Line’s cargoafdelingen in Noorwegen en Denemarken. Momenteel worden twee moderne cruiseferry’s van de rederij Fjord Line gebouwd op de werf Bergen Group Fosen. Met het in de vaart brengen van deze schepen zijn er het hele jaar door dagelijkse overtochten op de lijnen Hirtshals – Stavanger – Bergen en Hirtshals – Langesund.
Fjord Line werd in 1993 opgericht. De rederij heeft 245 medewerkers, waarvan er 85 in de landorganisaties in Bergen, Stavanger, Egersund, Kristiansand en Hirtshals werkzaam zijn. Op zee zijn er 160 medewerkers gedurende het hele jaar in dienst. In het hoogseizoen wordt dit aantal met ongeveer 80 personen verhoogd. In 2014 wordt de personeelscapaciteit tot ongeveer 510 personen verhoogd. Ingvald Fardal is sinds 2007 de directeur van Fjord Line.

1 Comment

  1. Alex de Bruin

    De eerste afvaart is opnieuw uitgesteld naar 14 juli, ik vind dit best spannend want wij hebben voor die zondag geboekt. Dus ik hoop dat het niet nogmaals uitgesteld wordt

Write A Comment