Reizen

Nationaal Toeristische-Routes – ontdek Noorse schoonheid vanaf de weg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Toeristische routes in Noorwegen

Wat in 1994 begon als een proefproject om automobilisten een indrukwekkend alternatief te bieden voor de Noorse hoofdwegen, is inmiddels uitgegroeid tot een van de trekpleisters van Noorwegen. In totaal zijn er 18 Nationaal-Toeristische Routes door het hele land, die het prachtige landschap optimaal benutten. Langs de kust, de fjorden en door de bergen kun je tijdens je rit genieten van schitterende vergezichten. Ook vind je langs de weg veel parkeerplaatsen waarvan de locatie zorgvuldig gekozen is, om ook als rustpunt en uitzichtpunt te kunnen fungeren. Vanuit daar kun je bijvoorbeeld ook een wandeling maken door de mooie omgeving.

National_Tourist_Routes

Sinds kort zijn deze routes ook opgenomen in de populaire, gratis Noorwegen app, Visit Norway – Official Travel Guide. Je kunt de app downloaden om inspiratie op te doen voor een trip naar Noorwegen en om je vakantie zorgvuldig te plannen. De app is beschikbaar in het Noors en het Engels en zowel te downloaden voor iPhone als voor Android.

(bron : Visitnorway)

1 Comment

  1. Patsy Craeye

    In 2008 deden wij een rondreis in Zweden, met onze kinderen. Wij hopen in 2020 (ten laatste) een rondreis per auto te kunnen maken zonder onze kinderen. Alle tips zijn welkom! Een iPhone hebben wij nog niet, vandaar dat ik helaas die app niet kan downloaden. Graag had ik die in het Engels gewenst.
    In Oslo ben ik al 3x geweest (telkens een korte citytrip van 3 tot 4 dagen), Fredrikstad hebben wij een namiddagje bezocht, toen wij 2 nachten in Göteborg verbleven. Mijn idee om naar daar te gaan, omdat ik echt een stukje van Noorwegen al wou zien. Even bij vertrek van Zweden naar België terug, heeft het schip even aangelegd in dat kleine havendorpje Brevik, ook in Noorwegen waar wij enkele uurtjes mochten vertoeven. Graag willen wij heel wat meer zijn, dan Oslo, Brevik en Fredrikstad uiteraard. 😉

    Met vriendelijke groeten,

    Patsy en Jan vanuit België

Write A Comment