Nieuws

Nieuwe ferryverbinding Strömstad – Sandefjord

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Nieuwe ferryverbinding Strömstad – Sandefjord vanaf 20 juni

Overdracht van MS Oslofjord aan Fjord Line op 30 mei in Rauma, Finland / De voormalige “Bergensfjord” komt na een uitgebreide renovatie en modernisering op de nieuwe lijn Strömstad – Sandefjord te varen.

Na een investering van 30 miljoen euro voor de modernisering van de voormalige MS Bergensfjord heeft het schip de STX-Werf in het Finse Rauma verlaten. De omvangrijke modernisering van de vroegere MS Bergensfjord, de nu geheten: “MS Oslofjord” zal Noorwegen met Zweden gaan verbinden. De faciliteiten en het comfortabel interieur verzekeren gasten van een prettige reis tussen Sandefjord en Strömstad. Aan boord is een grote Tax free winkel met een uitgebreid assortiment en een gevarieerde selectie aan restaurants en cafetaria’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“De MS Oslofjord is als een volledig nieuw schip en we zijn verheugd om haar te introduceren aan onze gasten”, zegt Marcus Petterson, Manager van de nieuwe lijn Strömstad – Sandefjord. MS Oslofjord zal vanaf 20 juni twee maal per dag varen met 1800 passagiers per overtocht, dat een verdubbeling van de capaciteit van het schip betekent.
De vertrektijden vanaf Strömstad zijn om 09:45 en 16:30 uur. De overtocht tussen de twee havens duurt twee en een half uur.

Feiten over Fjord Line
De moderne Noorse rederij Fjord Line biedt overtochten aan tussen Denemarken en Noorwegen. Fjord Line vaart met twee nieuwe cruiseferry’s MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord op de lijnen Hirtshals – Stavanger – Bergen en Hirtshals – Langesund. De MS Oslofjord wordt vanaf 20 juni 2014 ingezet op de nieuwe lijn tussen het Zweedse Strömstad en Sandefjord in Noorwegen. In het zomerseizoen vaart daarnaast de Fjord Line-catamaran HSC Fjord Cat op de expreslijn tussen Hirtshals en Kristiansand. Naast passagiers en hun voertuigen vervoert Fjord Line ook vracht in de vorm van bedrijfsvoertuigen voor de meest uiteenlopende goederen en diensten, afkomstig van de Cargo-afdelingen in Denemarken en Noorwegen. Fjord Line werd in 1993 opgericht en telt vandaag circa 600 medewerkers.

 

Write A Comment