Reizen

Nieuwe verbinding Fjord line

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Fjord Line biedt nieuwe veerverbinding tussen Stavanger en Bergen.

Internationale veerverbinding Hirtshals-Stavanger-Bergen kan met onmiddellijke ingang ook op het Noorse traject Stavanger-Bergen gebruikt worden / De 5,5 uur durende zeereis langs de kust biedt een kostenbesparend alternatief voor zowel de even lange autorit als tolwegen en fjordferry’s.

Maastricht. Met onmiddellijke ingang kunnen individuele passagiers en groepsreizigers tussen de West-Noorse kuststeden Stavanger en Bergen gebruikmaken van de cruiseferry’s MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord van de Noorse rederij Fjord Line. Op grond van de douaneregelgeving was een volledig binnen Noorwegen afgelegde overtocht op de lijn Hirtshals (Denemarken)-Stavanger-Bergen tot nu toe niet mogelijk.

De 5,5 uur durende zeereis langs de eiland- en baaienrijke kust van Fjord-Noorwegen sluit dankzij de schoonheid van de natuur onderweg naadloos aan op de Hurtigruten, die vanuit Bergen richting noorden vaart. De overtocht van de dagelijks in beide richtingen varende schepen van Fjord Line, die alle soorten voertuigen vervoeren, duurt ongeveer even lang als de autorit tussen de steden. Bovendien besparen reizigers met deze overtocht zowel benzine als tolgelden en de toeslagen van twee veerboottochten.

Reizigers op het Noorse traject tussen Stavanger en Bergen kunnen, met uitzondering van de voordelige aanbiedingen in de taxfreeshop, gebruikmaken van het volledige aanbod aan boord. Daartoe behoren meerdere restaurants, relaxstoelen en een doorlopend zonnedek. De vaarprijs voor vrachtwagens begint bij NOK 390 (ongeveer 42 euro), een persoon vaart vanaf NOK 200 (ongeveer 22 euro) al mee. Reserveringen en boekingen verlopen tot aan de afvaart via zowel het Nederlandse boekingskantoor onder +31 43 327 00 61 als www.fjordline.com en het Engelstalige boekingskantoor onder +47 815 33 500. Vertrek in Stavanger naar Bergen staat gepland om 07:00 uur, de ferry van Bergen naar Stavanger vertrekt om 13:30 uur.

Write A Comment