Informatie

Noorwegen op fiets- en wandelbeurs!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Noorwegen neemt dit jaar uitgebreider deel aan de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI op 27 en 28 februari. Deelname in 2009 met twee Noorse exposanten was een groot succes en daarom is Noorwegen dit jaar vertegenwoordigd met zes  gebieden en twee (Nederlandse) fietsspecialisten in hal 10, standnummer D11

Fjorden, bergen, gletsjers
Noorwegen heeft een reputatie hoog te houden in actieve vakanties in de fjorden, bergen en gletsjers voor zowel beginnende sportievelingen als echte `thrillseekers`. Vanwege de diversiteit in trails en routes, is een sportieve vakantie is Noorwegen geschikt voor gezinnen, jonge stellen, actieve ouderen en vriendengroepen.

Advies uit hele land
Bezoekers krijgen advies voor actieve vakanties in heel Noorwegen van de provincies Fjell (bergen en natuurparken), Fjord, Northern Norway (noordelijke provincies Finnmark, Troms en Nordland) en Sørlandet (Zuid-Noorwegen). Daarnaast nemen de gebieden Valdres (uitvalsbasis voor zowel bergen als bossen), VisitSognefjord, Årdal, en Kristiansund og Nordmøre deel.

Op de fiets met GPS of gids
Twee Nederlandse fietsspecialisten in Noorwegen geven op de beurs persoonlijk advies over fietsen en mountainbiken. Bike the North biedt begeleide mountainbike- en fietsvakanties in heel Noorwegen. Voor liefhebbers die graag zelf op pad gaan met GPS tracks is Trøndelag Reiseliv in Midden-Noorwegen (regio Trondheim) een vraagbaak.

Van hut naar hut in de bergen
Noorwegen heeft een van Europa’s grootste netwerken van gemarkeerde wandelroutes (20.000 kilometer). Wandeltochten die van hut naar hut leiden zijn erg populair en de paden in de bergen zijn gemarkeerd met de rode letter ‘T’ zodat niemand verdwaalt. Pakweg 30.000 wandelaars leggen jaarlijks de populairste route over Besseggen af. Hiervoor neemt men de boot van Gjendesheim naar Memurubu en gaat te voet terug over de Besseggen.

internet: www.visitnorway.nl/wandelen

Comments are closed.