Tynset

Schermafbeelding 2015-08-06 om 21.34.16Tynset is een gemeente in de Noorse provincie Hedmark. Tynset telt zo’n 5500 inwoners . Het gemeentebestuur, voor de plaatsen Kvikne, Byrdalen, Tynset en Tyldall heeft het gemeentehuis in Tynset.

Tynset ligt in het noorden van Hedmark. De gemeente grenst in het noorden aan de gemeenten Rennebu en Midtre Gauldal in Sør-Trøndelag, in het westen aan Folldal enOppdal, in het oosten aan Os en Tolga en in het zuiden aan Alvdal en Rendalen.

De Glomma stroomt door de gemeente. Op de grens met Alvdal ligt het meer Savalen, dat jarenlang een centrum voor de schaatssport in Noorwegen was. De ijsbaan is sinds 2009 gesloten. In het noorden van de gemeente ligt het Nationaal park Forollhogna dat doorloopt in de aangrenzende gemeenten.

  • Of je nu van wandelen houdt of van skieën, op de website van Tynset Turlag vind je veel informatie of tal van buitenactiviteiten.

Clubs

Bedrijven

  • Autoskade Tynset
  • Norax
  • Slettum bil
  • TT technisch center

 

Tynset, kommune i Hedmark fylke, i det nordvestlige hjørne av Hedmark, med grense mot Sør-Trøndelag i nord og nordvest, tilFolldal kommune i sørvest. Kommunen fikk sine nåværende grenser 1966 etter sammenslåingen med det meste av tidligereKvikne kommune.

Write A Comment