Reizen

Rauma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Rauma Noorwegen

Op vakantie in Noorwegen? Bezoek dan de prachtige gemeente Rauma. Rauma is een gemeente in de Noorse provincie Møre og Romsdal. Åndalsnes is het administratieve centrum. Brønnsletten, Innfjorden en Voll zijn plaatsen in de gemeente. Omliggende gemeenten zijn Molde, Nesset, Norddal, Stordal, Vestnes, Lesja en Skjåk.

Gelegen aan rivier in Noorwegen

Åndalsnes is een kleine stad in de gemeente Rauma in de provincie Møre og Romsdal. Åndalsnes heeft circa 3000 inwoners en ligt bij de monding van de Rauma rivier die stroomt door de vallei van Romsdal. De plaats is onder meer bereikbaar via de spoorlijn Raumabanen tot Åndalsnes. Vanuit Åndalsnes zijn er busverbindingen met Molde en Ålesund.

Spoorlijn Raumabanen

Er zijn diverse activiteiten te ondernemen : spoorlijn Raumabanen – in de zomer is er een stoomlocomotief tussen Åndalsnes tot Bjorli en terug.

Rauma RomsdalenHet Noors klimmuseum toont de geschiedenis van het bergbeklimmen in Noorwegen. Åndalsnes is het uitgangspunt voor de weg Trollstigen, de 18 kilometer lange weg met een stijging van 12%. Rødven staafkerk, met een schip en zuidportaal uit de 13de eeuw en een Kruis uit de 13de eeuw. De kerk werd in de 18de eeuw gerenoveerd tot zijn huidige vorm.

Het Romsdalsfjord, De fjord is 88 km lang en ligt in Romsdal in de provincie Møre og Romsdal, in de nabijheid van de Tresfjord, de Tomrefjord, de Moldefjord, de Fannefjord en de Langfjord. Vanuit oostelijk Noorwegen is de fjord bereikbaar via Gudbrandsdal bij Lesja en Romsdal tot Åndalsnes van de Raumabanen. Klik op de afbeelding voor meer in formatie over Rauma. En hebt u plannen voor emigratie? Op de website staan ook vacatures in de gemeente.

Write A Comment