Informatie

‘s Werelds Noordelijkste Camping nu in Nederlandse handen.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Sinds deze week is ‘s werelds noordelijkste camping, Longyearbyen Camping op Spitsbergen eigendom van de Nederlandse Michelle van Dijk.
Hoewel Kirkeporten Camping vlakbij de Noordkaap (Noorwegen) claimt ‘s werelds noordelijkste te zijn ligt deze op 71°6’ N. Dit is ongeveer 850 Km zuidelijker dan Longyearbyen op Spitsbergen (78°15’N).

Verleden/toekomst

Nadat 1975 het vliegveld op Spitsbergen gebouwd werd, nam ook het toerisme toe.
In 1985 werd Longyearbyen Camping geopend en vanaf 1998 werd deze gepacht door Spitsbergen Tours.


Michelle van Dijk werkt sinds 2004 elke zomer als gids in op Spitsbergen. Daarbij gebruikte zij Longyearbyen Camping als thuisbasis. Toen de Duitse eigenaar de camping van de hand wilde doen werd zij benaderd. Hoewel de camping nu nog wat achterstallig onderhoud heeft ziet zij het als een uitdaging om de camping weer helemaal up to date te maken zodat iedere kampeerder ten volle kan genieten van het prachtige uitzicht over de fjord of als uitvalsbasis om dagtochten of meerdaagse tochten te maken.

Activiteiten

De camping wordt door twee touroperators als thuisbasis gebruikt. De een organiseert dagtochten en meerdaagse wandelingen, de ander tochten per kajak. Dit maakt het extra makkelijk om aan te sluiten bij een georganiseerde tocht.
Verder kan men als campingbezoeker sinds een aantal jaar lid worden van de Arctic Naked Bathing Club. Wat er te doen staat spreekt voor zich, hierna krijgt men een certificaat.

Klimaat

Longyearbyen Camping zal geopend zijn van juni tot september.
Spitsbergen heeft een droog klimaat en de temperatuur is in de zomer gemiddeld 7°C.
Als 24 augustus de zon weer ondergaat zakt ook de temperatuur, dit kan tot enkele graden onder het vriespunt zijn.

Voor meer informatie: www.longyearbyen-camping.com

Write A Comment