Informatie

Schapen houden in Noorwegen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Schapenboerderij te koop in midden Noorwegen

Voor wie van dieren houd en tegelijk boer wilt zijn en ook nog in het mooie Valdres willen wonen is dit de ideale gelegenheid Hedalen waar wij wonen heeft goede ski mogelijkheden/ wandelen in overvloed en tegelijk van de fantastische natuur genieten. Lekker vissen in je achtertuin die je savonds kan opsmikkelen bij de bålpanne. Het is 2 uur rijden vanaf de hoofdstad van Noorwegen Oslo vandaan, dus alles is “dichtbij” voor noorse begrippen!

De schapenboerderij Nytun ligt in Hedalen, gemeente Sør Aurdal in de provincie Oppland en heeft een grondoppervlakte van circa 22 hectare (1 hectare eigendom en 21 hectare is gehuurd met langdurige contracten die overgenomen kunnen worden). Er is een stal voor circa 100/150 schapen in 2016 gebouwd. De oudere stal biedt plaats aan nog eens 50 schapen. Een geweldige plaats om te wonen met het hele jaar zon en dus veelal mooi weer. Circa 7 km naar scholen en winkels en een 2 uur rijden naar Oslo. In de directe omgeving zijn veel wandel- en buitenactiviteiten mogelijk. Het woonhuis heeft een oppervlakte van circa 220m2 verdeeld over 2 verdiepingen.


Wij zijn Arian en Ageet gelderblom, en wonen sinds 2009 hier in het mooie noorwegen. Hier hebben we de rust/mogelijkheden gevonden die we niet in Nederland hadden kortom als je houd van: vrij leven/ prachtige omgeving/ vis/zwemwater in je achtertuin/ lekker op de ski staan dan is dit de mogelijkheid bij interesse kun je rechtstreeks met de (NL) eigenaren contact opnemen: arianenageet@homail.com  tel.  0047-91886716

 

 

Comments are closed.