Victoria Hotel Kragerø

hotel Victoria KragerøVictoria Hotel Kragerø • Victoria Hotel midden in het centrum. Familie vriendelijke Bergland Apartementen op 1,5Km afstand of helemaal op het uiteinde van de kommune op een typische zuidnoorse rotsformatie. Velkommen til skjærgårdens perle!

victoria-hotelIn het centrum van Kragerø vindt u het idyllische Victoria Hotel dat werd gebouwd in 1880 en sinds 1901 de naam Victoria Hotel draagt. In het karakteristieke rose gebouw herbergt het hotel 33 kamers varierend in grootte. Van een eenpersoonskamer tot een grote suite. Veel van de kamers en suites hebben een balkon een fraai uitzicht.

Vanaf het begin van de vorige eeuw was het zeevaartstadje Kragerø in trek bij de welgestelden,kunstenaars en schrijvers. Zij kwamen om te genieten van de zomer en de skjærgården. Zo ook de beroemde Noorse schilder Edvard Munch, die in 1909 schreef ” ik woon in het Victoria Hotel” , ” vriendelijke groet, u toegewijd Edvard Munch“.

het aangezicht van Kragerø verandert met de seizoenen. Al in september wordt de stad stiller. De rust keert weer in de stad.

Maar in de zomer is dat niet zo. De kleine, smalle straatjes van de stad worden weer gevuld met zon en toeristen, het wordt weer erg drukt in het gezellige Kragerø. Het is verbazingwekkend hoeveel er gebeurt in de zomer en dat bijna de klok rond. Kragerø biedt veel concerten, evenementen en de boten in de zomer.

Oversteek gemaakt met de nieuwe veerdienst van Fjordline? Het Victoria Hotel ligt op een uurtje rijden van de aanloophaven van Fjordline , een ideale combinatie als u op doorreis bent.

Kom genieten van Kragerø in het Victoria Hotel.

Afbeelding 2