Reizen

Ålesund en Sunnmøre

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Alesund Noorwegen, waar de bergen & fjorden de oceaan ontmoeten

Waar de bergen en de fjorden de oceaan ontmoeten. Dat is Ålesund & Sunnmøre. Je kunt gaan wandelen of skiën, je kunt de Art Nouveau architectuur in de stad bewonderen, je kunt de Noorse fjorden gaan ontdekken, of gewoon heerlijk van het uitzicht genieten.

Ålesund is een Art Nouveau stad in het fjordengebied van Noorwegen. Het staat ook wel bekend als de ‘avonturenhoofdstad van de fjorden’. In de stad zelf, maar ook in de omgeving van Ålesund, is namelijk heel veel te beleven. Je kunt kanoën in het centrum, vissen vanuit je hotelkamer, je bent zo in de Sunnmøre Alpen en de Atlantic Road en de Trollstigen Nationaal-Toeristische Route en het imposante Geirangerfjord liggen in de buurt.

Alesund, het decor van een Noors sprookje

“Ålesund zou het decor van een Noords sprookje kunnen zijn – met een moderne plottwist” – aldus het tijdschrift National Geographic. Het is dan ook geen toeval dat Ålesund en haar omgeving tot de meest toeristische regio’s in Noorwegen behoren. Voor velen is het bekende Art Nouveaustadje een ideaal startpunt om vandaan het UNESCO-wereldnatuurerfgoed de Geirangerfjord te bezoeken. Of het vogeleiland Runde en de dramatische besneeuwde bergtoppen rond de Hjørundfjord en de Sunnmørsalpene.

Deze ruige bergen rijzen bijna twee kilometer verticaal op uit de saffierblauwe fjorden, en bieden je uitstekende mogelijkheden voor een actieve Noorwegen vakantie. Van februari tot juni zijn deze bergen ideaal voor off-piste skiën of skitouren. Ook zijn er flauwere heuvels die geschikt zijn om te gaan langlaufen, en zijn er reguliere skipistes. Voor de hengelsportliefhebbers; de rivieren, meren en fjorden zitten vol met vis.. Ålesund ligt op zo’n 7,5 uur rijden van Bergen!

Het feit dat KLM sinds begin april twee keer per dag vanaf Schiphol naar Ålesund vliegt maakt de stad ook tot een aantrekkelijke bestemming voor een korte vakantie. In ongeveer twee uur sta je in midden in de sprookjeswereld van de Noorse fjorden. Voor zowel een actieve vakantie als een fly & drive avontuur is Ålesund een aanrader! Voor een bezoek aan Ålesund is de periode van eind augustus tot en met september perfect qua weer. De echte toeristische drukte is dan voorbij, maar je kunt nog steeds genieten van aangenaam nazomerweer.

Comments are closed.