Alesund Noorwegen, waar de bergen & fjorden de oceaan ontmoeten

Waar de bergen en de fjorden de oceaan ontmoeten. Dat is Ålesund & Sunnmøre. Je kunt gaan wandelen of skiën, je kunt de Art Nouveau architectuur in de stad bewonderen, je kunt de Noorse fjorden gaan ontdekken, of gewoon heerlijk van het uitzicht genieten.

Alesund, het decor van een Noors sprookje

“Ålesund zou het decor van een Noords sprookje kunnen zijn – met een moderne plottwist” – aldus het tijdschrift National Geographic. Het is dan ook geen toeval dat Ålesund en haar omgeving tot de meest toeristische regio’s in Noorwegen behoren. Voor velen is het bekende Art Nouveaustadje een ideaal startpunt om vandaan het UNESCO-wereldnatuurerfgoed de Geirangerfjord te bezoeken. Of het vogeleiland Runde en de dramatische besneeuwde bergtoppen rond de Hjørundfjord en de Sunnmørsalpene.

Deze ruige bergen rijzen bijna twee kilometer verticaal op uit de saffierblauwe fjorden, en bieden je uitstekende mogelijkheden voor een actieve Noorwegen vakantie. Van februari tot juni zijn deze bergen ideaal voor off-piste skiën of skitouren. Ook zijn er flauwere heuvels die geschikt zijn om te gaan langlaufen, en zijn er reguliere skipistes. Voor de hengelsportliefhebbers; de rivieren, meren en fjorden zitten vol met vis. Lees meer over de beste reistijd voor Noorwegen of de stad Ålesund. Ålesund ligt op zo’n 7,5 uur rijden van Bergen!

Comments are closed.