Informatie

Wandelen in Noorwegen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Wandelen in Noorwegen? Alle tips

Zie je jezelf tijdens je vakantie in Noorwegen al wandelen door de nationale parken in Noorwegen zoals de Hardangervidda of Jotunheimen of langs de prachtige Noorse fjorden? Noorwegen met haar prachtige natuur is een uitermate geschikt land voor wandelingen en hikes. Naast de meest bekende hikes in Noorwegen zoals de Preikestolen, Trolltunga en Beseggen kent Noorwegen een groot wandelnetwerk, met routes voor zowel de beginner als de meer gevorderde wandelaars. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om te wandelen in Noorwegen!

Ontdek de mooiste wandelroutes van Noorwegen

Er zijn tal van routes en die worden doorgaans goed aangegeven. De website ut.no biedt veel informatie en routes voor wandelaars in Noorwegen. De informatie wordt aangeboden door ‘ Den Norske Turistforening ‘.
ut.no wandelroutes noorwegen

Wandelen in Noorwegen van hut naar hut

Er staan meer dan 7.000 routes op en een dikke 1.100 hutten onderweg. Deze berghutten in Noorwegen worden uitstekend onderhouden. Er zijn zo’n 900.000 punten aangegeven. Een aanrader dus. Benieuwd naar de beste reistijd voor je wandelvakantie in Noorwegen? Lees er meer over op onze pagina over het weer in Noorwegen.

Bij elke route wordt informatie aangegeven zoals de lengte van de ‘tur’, de tijd die je nodig hebt en of het geschikt is voor de beginner of gevorderde wandelaar. Ook krijg je een kaartje te zien en wat korte informatie over de omgeving al dan niet aangevuld met beeldmateriaal. Ut.no is ook als app verkrijgbaar voor de mobiele telefoon, erg handig dus voor onderweg.

Wandelen is een populaire sport, “på tur” . In Nederland vind je in Deventer de wandelwinkel. Als je van wandelen houd en je wilt goed voorbereid op pad dan biedt deze gezellige kleine winkel aan het bergkerkplein nummer 5 uitkomst. 1000-den kaarten om nooit meer te verdwalen. Maar ook reisgidsen en andere nuttige boekjes. Natuurlijk is Noorwegen ook goed vertegenwoordigd. Een bezoek is de moeite waard.

Aurlandsdalen_Sverre Hjørnevik_header

Wandelroutes Noorwegen: 10 iconische wandelingen

Het bijzondere van de Noorse bergen is de grote keuze aan wandeltochten en de toegankelijkheid. In de regio Fjell & Fjord, in het oosten van Noorwegen, is er een grote variatie aan tochten. Kies je voor een tocht naar de top met een fantastisch uitzicht of toch voor een wandeling langs de fjorden, spannende rivieren of bergmeertjes? Om de keuze uit de vele wandelmogelijkheden wat gemakkelijker te maken, heeft de regio ’10 iconic walks’ gekozen – 10 wandelingen die je absoluut niet mag missen!

De wandelingen variëren niet alleen qua omgeving, maar ook in moeilijkheidsgraad. Nieuw: Er is zelfs een app ontwikkeld voor de bergwandelliefhebber om de informatie gemakkelijk digitaal beschikbaar te hebben tijdens de wandeling. Met deze app heb je een mooi overzicht over alle wandelingen in de omgeving, maar ook over alle Fjell & Fjord bestemmingen en activiteiten in deze regio.

Comments are closed.