Met de boot naar Noorwegen: een onvergetelijke ervaring

Noorwegen, met zijn indrukwekkende fjorden, prachtige bergen en rijke cultuur, is een favoriete bestemming voor velen. Maar heb je ooit overwogen om met de boot naar Noorwegen te reizen? Op deze pagina benoemen we alle belangrijke aspecten voor een reis met de boot naar Noorwegen. Het is makkelijker en meer ontspannen dan je denkt!

De veerboot naar Noorwegen: vertrekpunten vanuit Nederland?

Vanuit Nederland zijn er meerdere vertrekpunten om met de boot naar Noorwegen te varen. Hoewel er geen directe veerdiensten zijn vanuit Nederland, zijn er nabijgelegen havens in buurlanden zoals Duitsland en Denemarken. Kiel in Duitsland en Hirtshals of Frederikshavn in Denemarken zijn populaire vertrekpunten. Vanuit deze havens kun je gemakkelijk met de veerboot naar verschillende bestemmingen in Noorwegen varen. Voorheen kon je nog vanuit Eemshaven naar Kristiansand varen, maar onder andere door aanmeerproblemen is de maatschappij verhuisd naar de Duitse havenstad Cuxhaven, om in de zomer (van 2023) naar Emden te verplaatsen. Wil je een directe verbinding met Noorwegen? Dan moet je helaas dus iets verder rijden. Emden is vanaf Eemshaven ongeveer 100 km rijden. Cuxhaven ongeveer 210 km. Gelukkig wordt zoals het er nu naar uitziet de vaste haven in Emden. Dus dat is goed aan te rijden.

Gemiddelde reisduur en maatschappijen

Afhankelijk van je vertrekpunt en bestemming in Noorwegen varieert de reisduur van een korte tocht van 3-4 uur tot langere reizen van 20 uur of meer. Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen die varen op Noorwegen, zoals DFDS, Stena Line en Color Line. Elk van deze maatschappijen biedt een scala aan diensten en voorzieningen aan boord om je reis zo aangenaam mogelijk te maken.

Gemiddelde prijs van de overtocht naar Noorwegen

De kosten voor een overtocht met de boot naar Noorwegen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de route, het seizoen, en de klasse van de cabine of het type voertuig dat je meeneemt. Gemiddeld kun je verwachten dat prijzen starten rond de €100 voor een enkele reis voor een voetpassagier. Echter, voor een gezin met een auto en een cabine kunnen de prijzen oplopen tot enkele honderden euro’s. Het is altijd aan te raden om vooraf te boeken en prijzen te vergelijken om de beste deals te vinden.

Zin in een onvergetelijke ervaring? Boek nu je overtocht met de boot naar Noorwegen!

Met de boot naar Noorwegen reizen is een avontuur op zich. Het geeft je de kans om te genieten van prachtige zeezichten en de frisse zeelucht, terwijl je je voorbereidt op het verkennen van het adembenemende Noorse landschap. Ongeacht je budget of reisschema, er is altijd een veerbootoptie die perfect is voor jou. Wil je boeken? Of benieuwd naar de prijzen van de overtocht? Gebruik dan onze boekingsmodule voor een prijsopgave.