Reizen

Vliegen naar het prachtige Noorwegen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Lekker met het vliegtuig naar Noorwegen deze vakantie? Of heb je een stedentrip naar Tromsø, Bergen of Olso op de planning en zoek je vliegtickets? We schreven eerder al een artikel over hoe je met de auto, camper of caravan naar Noorwegen kan reizen. Met het vliegtuig waan je je echter binnen no time tussen de Noorse fjorden, kan je het adembenemende Noorderlicht aanschouwen en geniet van je van de prachtige nationale parken die Noorwegen rijk is.

Uitzicht over de Noorse fjorden, Witizia, Pixabay

Noorwegen is een uitgestrekt land, gelegen in Scandinavië. Zo ben je van de hoofdstad Oslo in het Zuiden naar de Noordkaap aan de Barentszzee zo’n 3.000 kilometer onderweg. Met een gemiddelde afstand per auto die je maximaal kunt afleggen van zo’n 400 kilometer per dag ben je dan al snel enkele dagen onderweg. Dit terwijl je per vliegtuig deze afstand in zo’n 3 uur overbrugt. Reizen per vliegtuig vanuit Nederland, België of in Noorwegen is dan een uitstekende oplossing. Aanbieders als Norwegian, KLM en Ryanair bieden meerdere vluchten per dag aan.

Vliegvelden in Noorwegen

De grote steden zoals Bergen, Oslo & Tromsø beschikken allen over een luchthaven. Maar Noorwegen kent zelfs luchthavens in de meest Noordelijk en lokaal gelegen gebieden. De meer dan 50 vliegvelden stellen je in staat om op de tweede dag de Preikestolen te beklimmen en twee dagen later te genieten van het Noorderlicht.

De meeste internationale vluchten komen binnen in Oslo, op het vliegveld Gardermoen. Dit vliegveld ligt op zo’n 50 kilometer afstand van Noorwegen. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om een auto te huren. De luchthaven beschikt over een treinstation waardoor je binnen 20 minuten in het centrum van Oslo staat. Meer bruikbare informatie over aankomsttijden, parkeren en meer vind je op de site van Avinor.

Is vliegen naar Noorwegen duur?

We krijgen vaak de vraag of Noorwegen een duur land is. En ja, gemiddeld genomen liggen de prijzen voor vliegen iets hoger dan in Nederland of België. Maar duur is het zeker niet en helemaal niet als je je beseft welke tijd je bespaart en in welke prachtige Noorse gebieden je terecht komt. De goedkoopste vliegmaatschappij met vliegtickets voor en binnen Noorwegen is Norwegian. Maar ook bekende maatschappijen als KLM en SAS vliegen van en naar Noorwegen.

Vliegen met Norwegian Noorwegen
tommyolsson, Pixabay

Vliegtickets naar en binnen Noorwegen

Het is erg interessant om te vliegen binnen Noorwegen. Maar wat betaal je dan gemiddeld voor binnenlandse en buitenlandse vluchten? Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op één persoon, economy class, een enkele reis voor de periode juni 2020: Zo reis je van Oslo naar Bødo en Trømso al voor zo’n €87. En ben je zo’n €109 kwijt om van Oslo naar Bergen te vliegen.

Vliegmaatschappij SAS Noorwegen
jeremykim1972, Pixabay

Wil je vanuit Nederland of België naar Noorwegen vliegen? Vanuit Amsterdam ben je zo’n €125 kwijt naar Oslo of Bergen met KLM. Met Norwegian is het zelfs al mogelijk om voor €50 te vliegen vanuit Amsterdam naar Oslo.

Goedkope vliegtickets Noorwegen scoren? Onze 5 tips:

  • Boek ver van tevoren: Boek je vliegticket ruim van tevoren. Dit kan namelijk aanzienlijk schelen in de prijs!
  • Vergelijk prijzen: Maak gebruik van vliegticket zoekmachines om prijzen te vergelijken en kijk bij verschillende luchtvaartmaatschappijen als Norwegian, KLM & SAS.
  • Vlieg door de weeks: Vermijd het weekend en Feestdagen en gebruik de doordeweekse dagen om te vliegen naar Noorwegen. Je bespaart hiermee aanzienlijk op de ticket prijs.
  • Wees flexibel met data: Niet gebonden aan een verplichte vakantiemaand of bepaalde data? In het laagseizoen kunnen vliegtickets naar Noorwegen beduidend goedkoper zijn dan in het hoogseizoen.
  • Kijk verder dan Amsterdam: Zo bieden veel budget maatschappijen goedkope vluchten aan vanuit Eindhoven, Maastricht, Brussel en luchthavens als Düsseldorf en Heeze.

Dus, vliegen of met de auto?

Een eenduidig antwoord op deze vraag is er eigenlijk niet. De keuze verschilt per persoon, type reis en vakantieduur. Persoonlijk gaan we voor een langdurige vakantie (zo’n 3 weken) altijd met de auto naar Noorwegen. De reis ernaartoe en binnen Noorwegen biedt onderweg zo veel moois en aangezien we kamperen hebben we dan alle bewegingsvrijheid om te gaan en staan waar we willen.

Wanneer je echter een korte stedentrip van zo’n 3 á 5 dagen maakt naar bijvoorbeeld Oslo of Bergen of naar de Noordkaap kies je liever voor het vliegtuig. Dit aangezien de vliegtuig in dit geval een voordeliger optie is dan reizen per auto, zowel qua geld als tijd. Kortom, voor ieder wat wils!

Op zoek naar een complete reis? Bekijk dan deze rondreizen door Noorwegen.

Comments are closed.