Informatie

Fjærland – waar het fjord de gletsjer ontmoet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het dorp Fjaerland aan het Sognefjord

Het kleine dorp Fjaerland ligt aan het Sognefjord en heeft een enorme gletsjer als buurman, de ‘Jostedalsbreen’. Dit is de grootste gletsjer op het vasteland van Europa. Vanuit dit Noorse boekendorp met prachtig uitzicht over het fjord met zo’n 4 kilometer 2e hands boeken zijn bootcruises mogelijk.

v7lRgXevmLsnNrp-PF7UFoto : Frithjof fure

Het Noorse boekendorp

Het boekendorp in Noorwegen is gevestigd in Mundal, het centrum van Fjaerland. In sommige boekenwinkels vind je tevens de mogelijkheid om een kopje koffie drankje te drinken en vind je tevens kunst en Noorse souvenirs.

Het Noorwegen gletsjer museum

Wil je meer weten over de gletsjer Jostedalsbreen? Bezoek dan het Noorwegen gletsjer museum. De expeditie neemt je mee door onderwerpen die zowel de culturele als de natuur geschiedenis van dit fenomeen behandelen. Dit wordt door het msueum gedaan door film, interactieve modellen en het individueel ervaren van echt gletsjer ijs. Daarnaast beschikt het museum over een klimaat centrum. Hierin word je meegenomen in de creatie van de waarde, van de ijstijd tot de eeuw waarin we nu leven, de 21e eeuw.

Overnachten in Fjaerland?

Wil je overnachten in het dorp Fjaerland? Bekijk dan het charmante Fjaerland Fjordstue Hotel gelegen aan het fjord.

 

Write A Comment