Reizen

De mooiste eilanden van Noord-Noorwegen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Bij het noorden van Noorwegen denken we vooral aan de prachtige fjordenkust. En natuurlijk aan de magische Noordkaap. Maar wist je dat je in Noord-Noorwegen ook hele mooie eilanden vindt? En stranden waar je af en toe het idee hebt dat je je op de Caribische eilanden bevindt? Volgens Noorwegen specialist Voigt Travel zijn dit zijn de mooiste eilandengroepen in Noord-Noorwegen.

Senja

Wil je graag alles uit je reis door Noorwegen halen en echt alle highlights zien? Dan ben je meerdere maanden zoet. Maar gelukkig is daar Senja. Dit eiland voor de kust van Noord-Noorwegen wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Alle hoogtepunten van het land zijn op Senja verzameld: diepe fjorden, hoge bergen en prachtige baaien met witte zandstranden. Op deze parelwitte stranden heb je in de zomer dankzij het azuurblauwe water het idee dat je je op de Cariben begeeft. Liever een actieve vakantie? Op Senja heb je prachtige wandelroutes.

Eiland Senja Noorwegen
Bron: Voigt Travel

Lofoten

De Lofoten zijn zonder twijfel de bekendste eilanden van Noorwegen. En ook de drukst bezochte. Social media staat vol met de mooiste foto’s van deze archipel. De combinatie van diepe fjorden, stokvisrekken en schilderachtige dorpjes met houten huisjes is er één die je vrijwel nergens anders ziet en reizigers van over de hele wereld aantrekt. Voor de dorpjes Reine en Nusfjord worden veelvuldig op de gevoelige plaat vastgelegd. Maar de Lofoten beschikken ook over het mooiste strand van Noorwegen: Haukland.

Eilandengroep Lofoten Noorwegen
Bron: Voigt Travel

Vesterålen

De Vesterålen eilanden zijn dan misschien niet zo bekend als buurman Lofoten, de eilandengroep is minstens net zo mooi. Voordat je op de Lofoten aankomt passeer je de Vesterålen. Veel reizigers reizen zonder stoppen door. En dat maakt van de Vesterålen juist zo’n geweldige bestemming. De natuur is er net zo mooi, maar de kracht van deze archipel zit vooral in de wildlife. Het continentaal plat is nergens in Noorwegen zo dichtbij als rond de Vesterålen, waardoor walvissen er massaal hun heil zoeken.

Bron: Voigt Travel

Sommarøya

Last but not least: Sommarøya. Dit kleine eiland ligt in de buurt van de stad Tromsø in het noorden van Noorwegen. Als je op zoek bent naar prachtige stranden met azuurblauw zeewater, dan ben je hier aan het juiste adres. Alleen de route van Tromsø naar Sommarøya is al een belevenis op zich. Om iedere hoek is het uitzicht nog mooier dan het vorige. Het eiland is verbonden met het nog kleinere Hillesøya. Klim hier de heuvel op voor een geweldig panorama.

Eiland Sommaroy Noorwegen
Bron: Voigt Travel

Wil je zelf naar deze eilanden in Noord-Noorwegen reizen? Voigt Travel is specialist in dit gebied en biedt zowel reizen met eigen auto als fly & drives aan. Liever een reis op maat langs de mooiste eilanden van Noord-Noorwegen. Dat is uiteraard ook mogelijk. Bekijk snel alle reizen naar Noorwegen.

Comments are closed.