Noorwegen

Welkom bij allesovernoorwegen.nl

Op deze website vind je informatie over Noorwegen zoals een bed & breakfast, een vakantiehuis. campings en ook bijvoorbeeld alle zwembaden. Maar ook tal van tips, foto’s en nog veel meer.  Hier vind je bijvoorbeeld tientallen webcams in Noorwegen. En wil je meer zien van Noorwegen kijk dan eens hier voor tal van filmpjes over allerlei plaatsen en activiteiten. Onderaan deze pagina kun je ook gebruik maken van het forum.

In de keuze balk bovenaan de pagina vind je een makkelijk navigatiemenu. Kijk naar info over gemeenten, alles over emigreren, zoek naar vakantieverblijven, kijk naar bedrijven, vind reisverslagen en nog veel, heel veel meer over Noorwegen. Dagelijks wordt de site uitgebreid. Heb je tips voor deze pagina gebruik dan het contactformulier.

Noorwegen is een constitutionele monarchie in Noord-Europa met 4 799 252 inwoners (1-1-2009). Het is een van de grootste landen van Europa. Het land wordt gedomineerd door de natuur : bossen, fjorden, meren en gletsjers bepalen het landschap. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere belangrijke steden zijn Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø en Kristiansand. Noorwegen is rijk aan gas- en olievelden,welke, samen met enkele andere bodemschatten, de scheepvaart en de handel de pijlers van de nationale economie vormen. Noorwegen heeft het op één na hoogste BBP per capita ter wereld en werd door de VN al meerdere malen uitgeroepen tot meest ontwikkelde land. (Bron : Wikipedia)

In Noorwegen wordt Noors gesproken (NyNorsk en Bøkmal) en Samisch in de provincies Troms en Finnmark. Noorwegen is een christelijk land met de evangelisch Luthers kerk als staatskerk. De munteenheid is de Noorse kroon. Voor de actuele waarde van de kroon klik op koers.